Bøf med hasselbagtekartofler, østershatteflødesauce og spinat-tomat salat

Når tøserne kommer på besøg skal der laves lækkert mad. Og det betyder nødvendigvis ikke at det skal være tøsemad! Så hvorfor ikke lave en lækker rød bøf med tilbehør. Det var i hvert fald hvad jeg serverede til mine 2 dejlige veninder en festlig fredag aften.Spinat-tomat salat:

  • Rødløg
  • Balsamico eddike
  • Frisk spinat
  • Tomater

Skær rødløgene i tynde skiver, hæld lidt balsamico eddike over dem og lad det stå i 10-30 minutter. Skyld spinaten godt og skær tomaterne i skriver eller tern. Vend det hele sammen lige før servering og smag til med salt og peber.
Hasselbagte kartofler:

  • Kartofler
  • Paprika
  • Olie
  • Salt og peber

Skær riller i kartoflen, brug eventuelt et skærebredt foran kartoflen så kniven ikke skære helt igennem kartoflen (et lille tip jeg har lært af min medkollegianer Martin).
Bland olie, paprika, salt og peber som pensels på kartoflerne. Kom dem i ovnen på 180 grader i ca 40 minutter.

Flødesauce med østershatte:

  • Østershatte
  • Smør
  • Løg
  • Fløde (jeg brugte 4% madladningsfløde)

Steg østershattene på en brand varm tør pande. Når saften kommer ud kan den tages fra og hældes i saucen senere. Når svampene er tørre tilsættes lidt smør og lad østershattene blive let gyldne. Tag svampene af panden og steg løgene bløde i let olie men de må ikke tage farve. Kom svampene tilbage på panden, tilsæt fløden og saften. Lad det koge op og smag til med salt og peber. Hvis saucen bliver for tyk kan der tilsættes lidt mælk.

Bøffen:

  • Bøf
  • Smør
  • Salt og peber

Steg bøffen på en varm pande med lidt smør i ca. 2-3 minutter på hver side. Stegetiden kommer an på tykkelsen af bøffen. Lad bøffen hvile på (fedt)kanten (da det vil forhindre saften af ødelægge den gode skorpe) i ca. 5 minutter før servering.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s