Imamens hovedpine (Aubergine lasagne)

Så er det vist på tide at jeg få gang i bloggen igen.Jeg har haft meget travlt den sidste tid med nyt job – derfor er madlavningen også blevet ned-prioriteret 😦 Men jeg har nu fundet én af mine yndlings aubergineretter frem – og den skal deles med jer!

Retten stammer fra en vegetarkogebog vi havde på mit gamle kollegium i Odense. Jeg har ofte lavet denne ret som tilbehør til kødboller og pasta. Et sikkert hit til en madklub!

Imamens hovedpine (Aubergine lasagne):

  • 2 aubergine i aflange skiver
  • Oliven olie
  • Frisk basilikum
  • Pinjekerner
  • Mozzarella
  • Frisk spinat skyllet og groft hakket

Strø auberginerne med salt og lad dem stå i ca. 10 minutter. Tør auberginer fri for saltet med noget køkkenrulle, og giv dem lidt peber. Læg dem på en bageplade belagt med bagepapir. Steg auberginerne i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 15 minutter – de skal tage lidt farve og blive helt bløde.

Imens dine auberginer er i ovnen forbereder du resten af retten.

Rist pinjekerner på en tør pande, ved jævn varme, til de er lysebrune. Blend olivenolie, frisk basilikum og halvdelen af de frisk ristet pinjekerner til en tyk pesto. NB! Pas på at du ikke bruger for meget olie – så bliver retten alt for fedtet.

(Man kan vel godt bruge en købe pesto – men jeg synes bestemt at I skal prøve at lave den fra bunden).

Kom de bagte auberginer, spinat, frisk lavede pesto og mozzarella i et olie smurt ildfast fad. Byg den op – lag på lag, som en lasagne. Slut af med ost. Dæk retten med et stykket bagepapir, og sæt noget ovnfast og tungt over retten (evt. et fad) så retten presses sammen. Sæt det overdækkede fad i en varme ovn på 200 grader og giv den 15 minutter. Fjern derefter den tunge ting og papiret fra fadet. Strø resten af de hakkede pinjekernerne over retten og sæt det u-overdækkede fad ind i ovnen igen. Giv den 5-10 minutter mere så osten er smeltet og retten har en flot gylden farve. – evt. sæt ovnen på grill (men så skal du huske at holde et vågent øje med den)

TIP: Kom din friske spinat i en skål med koldt vand – tag spinaten op af vandet, hæld vandet ud. Gentag dette 2-3 gange til du ikke har mere jord/sand tilbage i bunden af skålen. – dette sikre at du ikke ender med en knasende ret. – Det er seriøst det VÆRSTE jeg ved!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s